Jeg ble spurt om oppskriften til chili sausen jeg laget, så jeg legger den ut her.
Dette er oppskrift på en søt chili saus. Om man ikke ønsker sausen så søt kan man jo smake seg frem med mindre sukker (og evt mindre eddik). Oppskriften kan også halveres om man vil lage mindre porsjon.
Dette er oppskrift på en søt chili saus. Om man ikke ønsker sausen så søt kan man jo smake seg frem med mindre sukker (og evt mindre eddik). Oppskriften kan også halveres om man vil lage mindre porsjon.
500 g. rensede røde chilier
2,5 dl vann
2,5 dl eddik
1,9 dl ferskpresset sitronsaft (av tre store sitroner)
1/2 ts ingefær
3 hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts salt.
NB. Bruk hansker når chiliene renses.
Når sitronene saftes fjern frøene og skrap ut fruktkjøttet.
Alle ingrediensene has i en stor kjele og kokes i 10-15 min til chiliene er møre. Så hakk blandingen med en stavmikser.
Mål opp blandingen i et litermål. For hver 250 ml blanding tilsettes 2 dl sukker.
Mål opp blandingen i et litermål. For hver 250 ml blanding tilsettes 2 dl sukker.
Kokes til ønsket konsistens under omrøring.
Helles på varme sterile flasker/glass.
I was asked about the recipe for the chilli sauce I made, and here it comes.
This is a sweet chilli sauce.
The recipe can be halved to make a smaller batch.
This is a sweet chilli sauce.
The recipe can be halved to make a smaller batch.
500 grams of cleansed chilli peppers (stalks and seeds removed)
2,5 dl water
2,5 dl vinegar
1,9 dl lemon juice (ca the juice of three large lemons)
1/2 teaspoon ground ginger
3 garlic cloves, finely chopped
1/2 teaspoon salt
Wear gloves when working with the chillies to avoid burns.
When juicing the lemons remove the seeds and scrape out and add the pulp also.
Place all ingredients in a large pot, bring to a boil and let it simmer for 10-15 minutes untill the chillies are soft. Then chop it finely with a blender.
Measure up the blended mixture, and for each 250 ml of chilli mix, add 2 dl sugar.
Bring to a boil again and let it simmer to wanted consistancy.
Pour into clean, sterile bottles/jars and close lids immediately.
2 comments:
Thank you for the recipe Hilde! Hm, maybe I will try! :-)
:-)
Post a Comment